!--Author: W3layouts Author URL: http://w3layouts.com License: Creative Commons Attribution 3.0 Unported License URL: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ --> Канадска борба

Основни упражнения

Разгъване В Китката
Сгъване В Китката Отзад
Ротация

Канадската борба е силов спорт с двама участници. Всеки един от участникците поставя едната си ръка дясната или лявата, но и двете трябва да са същите на равна повърхност със свити лакти допряни до масата, и длан опряна в дланта на противника. Целта е да се допре на ръката на другия върху масата, като ръката на победителя е върху ръката на губещия.

Други интересни фактори са дължината на ръката на учасника, масата на ръката, размер на китката, издръжливост и гъвкавост, време за реакция, както и други черти, които могат да помогнат за предимството на ръката на един учасник върху друг. Турнирите по канадска борба са разделени на на различни категории според тежеста на състезателите, както и на състезания за дясна и лява ръка. Освен това състезанията имат строги правила, като например лакът на състезателя излиза извън определената област, където лакътя трябва да стои през цялото време, или фалстарт.

Разгъване в китката
Можете да тренирате екстензорите (разгъвачите) с всеки вид разгъване в китката. Действието е идентично с обикновеното сгъване в китката, с изключение на това, че китката е насочена надолу. Старайте се да правите движението бавно и изцеждайте всяко повторение. Обемът на движение при разгъване в китката е малък, така че отпускайте бавно за по-добри резултати.
Ротация с дъмбели
Ако искате да опитате друго направление и да атакувате предмишницата под друг ъгъл, опитайте това упражнение. Започнете с избора на дъмбел и седнете в края на лежанката, както при сгъване в китката, само че с длан надолу вместо нагоре. Страната на големия пръст трябва да е насочена надолу. Цялото упражнение се състои в това дланта да мине в супинация, но това движение е убиец.
Сгъване в китката отзад
Има още едно превъзходно упражнение за изграждане на предмишница, което трябва да опитате. Движенията на китката са съвършено същите, както при сгъване с щанга, но сега щангата се държи отзад, докато вие сте в положение стоеж и извършвате упражнението. Отново пълният обем движение е важен за максималния растеж.

Видеа