!--Author: W3layouts Author URL: http://w3layouts.com License: Creative Commons Attribution 3.0 Unported License URL: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ --> Стронгмен

Основни упражнения

Клек
Мъртва тяга
overhead press

Стронгмен Този спорт е много популярен сред силовите спортове. При този спорт се съчетават базови упражнения като клекове,мъртва тяга и лежанка, но има и неща като фермерска разходка. Сега ще ви дам пример за базовите упражнения, имената им и какво представляват:

Фермерска разходка
Timber Lift-това е упражнение също познато като фермерска разходка.Вдигат се фермерски греди завинтени заедно и се носят по полегат път колкото далече е възможно за 30 секунди.
Мъртва тяга
Tire Deadlift-Състезателите трябва да дигнат специално изработен дълъг лост чийто тежести са гуми. Лоста е изработен от Ivanko Barbell Company и е 3.96 метра на дължина. Могат да се добавят максимум 8 гуми и обикновенни тежести са позволени.
Вдигане на гира над главата
The Circus Dumbbell-Това е упражнение в което състезателите трябва да вдигнат една гира която има дръжка с диаметър около 3 инча. Гирата трябва да бъде повдигната само с една ръка над главата и да се направят колкото се може повече повторения за 90 секунди.

Видеа